De azi, 8 iunie, plătim parcările publice doar cu telefonul sau facem abonament

După haosul parcărilor de reședință, a venit rândul și parcărilor publice cu plată să devină mai greu accesibile pietrenilor, în urma deciziilor luate de Primăria Piatra-Neamț.

Contractul de închiriere și mentenanță a parcometrelor utilizate pentru încasarea tarifelor la parcările publice din Piatra-Neamț se încheie astăzi, 8 iunie 2022.

Astfel, începând de astăzi, plata tarifelor pentru parcările publice din oraș nu se va mai putea realiza prin intermediul parcometrelor.

Potrivit Primăriei Piatra-Neamț, metodele pe care le aveți în continuare la dispoziție pentru plata parcărilor publice sunt următoarele:

  • Prin SMS, la numărul 7420, cu opțiuni de plată pentru o oră (471 NR. MAȘINĂ) – 3 lei/oră pentru zonele A și B, 2 lei/oră pentru zona C, respectiv 24 de ore (470 NR. MAȘINĂ) – 12 lei/zi;
  • Prin aplicația TPARK, care poate fi descărcată de pe Google Play și AppStore;
  • Prin achiziția de abonamente, care pot fi procurate de la sediul Primăriei Piatra-Neamț, Camera 20, Ghișeul 5. Abonamentele pot fi achiziționate pentru diferite intervale de timp:
    – abonament 7 zile persoane fizice – 40 lei;
    – abonament lunar persoane fizice – 120 lei;
    – abonament 3 luni persoane fizice – 300 lei;
    – abonament 6 luni persoane fizice – 500 lei;
    – abonament anual persoane fizice – 750  lei;
    – abonament 7 zile persoane juridice – 60 lei;
    – abonament lunar persoane juridice: 175 lei;
    – abonament 3 luni persoane juridice – 450 lei;
    – abonament 6 luni persoane juridice – 650 lei;
    – tarif abonament anual persoane juridice – 1050 lei.

Nu înțelegem motivul clar pentru care Primăria a luat această decizie, cert este că în acest moment se derulează procedura de achiziție pentru 35 de parcometre noi, aflându-se în evaluare tehnico-financiară ofertele depuse.

P.S. – Nu este exclus ca vreo firmă din Cluj să fie cea care va vira parcometrele…
PUBLICITATE