Casa bătrânească în care locuia o femeie oarbă, distrusă de flăcări (FOTO)

În această dimineață, la ora 09:46, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Sabasa comuna Borca.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca (o autospecială de stingere) și pompierii militari de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului (2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei locuințe și la acoperișul acesteia cu posibilitatea propagării la

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil,  din cauza unei lumânări lăsată nesupravegheată (foc deschis în spații închise).

Proprietara locuinței, în vârstă de 92 de ani, a suferit atac de panică   aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la UPU Piatra Neamț.

Prefectul județului Neamț a transmis că a dispus ca după ce va fi externată din spital să stea cazată la Tabere, după  care va fi preluată de cei de la DGASPC.

„Casa bătrânească în care locuia o femeie oarbă, în vârstă de 93 de ani, a fost distrusă de flăcări.

Proprietara, Capră Veroncea, a suferit un atac de panică și i s-a acordat primul ajutor de către echipajul SMURD, după care a fost dusă la UPU Piatra-Neamț.

Deoarece nu are pe nimeni, a rămas fără casă și se pare că îndeplinește condițiile pentru a putea fi încadrată în grad de handicap, fiind nevăzătoare, am dispus ca după ce va fi externată din spital să stea cazată la Tabere, până luni.

După ce vom vedea ce putem recupera din actele necesare de la Primăria Borca, DGASPC o va prelua în sistem.

Viața ne supune la multe încercări, însă trebuie să privim cu încredere înainte. Dacă rămânem uniți și solidari le vom depăși mult mai ușor.” – a fost mesajul prefectului Adrian Niță

PUBLICITATE