Prefectul a dispus controale în benzinăriile din Neamț

Urmare a isteriei create de zvonurile potrivit cărora prețul carburanților ar urma sa crească foarte mult, prefectul județului Neamț a dispus atât activități preventive ale IPJ și ISU (control și instruire a personalului din stațiile peco), cât și intensificarea patrularii în zona stațiilor peco de către lucrători ai IPJ și IJJ.

„Totodată am dispus ca si la benzinariile din localitatile limitrofe oraselor și comunelor să se acționeze pentru a evita posibilele situațiile ce ar putea duce la încălcări ale legii.” – a spus prefectul Adrian Niță

Lucrătorii ISU vor verifica împreuna cu Politia și vor îndruma benzinarii să respecte normele PSI, insistând asupra interdicției de a distribui carburant in recipienti neconformi.

„IPJ participă cu Lucrători ai poliției de investigare a criminalității economice, ordine publica, Rutiera și acțiuni speciale pentru creșterea vizibilității in zona stațiilor PECO.” – a mai spus prefectul de Neamț.

Vezi și Cozi imense la benzinăriile din Piatra-Neamț (VIDEO)

Purtătorul pe cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a dat asigurări, în această seară, că „nu sunt probleme cu stocurile de carburanți”.

El a anunțat că premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant: „Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”.

Și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării„.

El a mai spus că nu exista niciun motiv să crească prețurile, dar „sunt motive ca de mâine Guvernul să treacă la controale acolo unde au sărit prețurile”.

Mai jos, foto din această seară, în Piatra-Neamț:

PUBLICITATE