Carabelea a rămas fără omul care a atras cele mai multe proiecte europene în Piatra-Neamț

Primarul Andrei Carabelea primește o grea lovitură, după ce unul din cei mai performanți și profesioniști oameni din primărie a decis să-l părăsească pentru a lucra la Consiliul Județean Neamț.

Este vorba de Olimpia Adam, șefa Direcției de Dezvoltare și Implementare Programe din primărie, care a ales să fie transferată la o direcție de Proiecte și Logistică din Consiliul Județean Neamț.

Majoritatea proiectelor europene câștigate în ultimii ani de municipiul Piatra-Neamț au în spate activitatea Direcției condusă de Olimpia Adam.

Ea a fost cooptată în echipa de la primărie de către fostul primar Dragoș Chitic, iar proiectele europene cu care astăzi se laudă Carabelea reprezintă de fapt munca vechii conduceri a primăriei și în mod clar a Olimpiei Adam.

Actualul primar nu are altceva de făcut decât să stabilească firmele câștigătoare ale licitațiilor, munca grea fiind făcută în anii din urmă.

Olimpia Adam nu este nici prima și nici ultima persoană care preferă să părăsească primăria Piatra-Neamț și să lucreze pentru o altă instituție.

În interiorul primăriei mocnește de ceva timp o stare conflictuală, mai ales din cauza faptului că cei care conduc destinele orașului nu au nici pregătire, nici experiență și nici nu se înconjoară de persoane capabile și cu viziune, iar deciziile primarului sunt 90% spontane, așa cum singur a recunoscut într-un interviu.

Dovadă că ultimii angajați pe posturi cheie în primărie sunt ori apropiați ai primarului, ori persoane care musai trebuiau să ajungă acolo, o reprezintă două numiri destul de controversate:

Arhitect șef a fost pus un om de casă al fostului primar Gheorghe Ștefan (vezi aici), ultimul consilier al lui Carabelea este un bancher, fost apropiat al bătrânului Burduja (vezi aici), iar la Serviciul Patrimoniu, deși au avut loc 3 concursuri, încă nu a câștigat cine trebuie.

PUBLICITATE