Iohannis: Teatrele, cinematografele și restaurantele se pot redeschide de la 1 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că teatrele și cinematografele se vor deschide probabil din 1 septembrie. Totodată, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior tot de la 1 septembrie.

Klaus Iohannis: „Pot să vă dau câteva informații noi. Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate în condiții de siguranță.

Primul sector, la care țin foarte mult, e zona culturală.

Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie, în condiții speciale de siguranță, cu locuri libere între spectatori, cu mască, cu respectarea condițiilor care vor fi stabilite. Dar cred că e important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?

Al doilea sector în suferință, și unde e bine să se reia activitatea unde se poate, e sectorul HORECA; în special funcționarea restaurantelor în interior.

Vremea se răcește, după un timp nu se vor mai putea folosi terasele. După 1 septembrie, în anumite condiții restaurantele se pot deschide în interior. Nu vor putea fi folosite toate mesele. – a declarat Iohannis

PUBLICITATE