Piatra-Neamț: Un consilier local, mesaj către candidații care se fotografiază în Piața Centrală: „Câtă ipocrizie!”

Un consilier local îi acuză pe candidații care se fotografiază în Piața Centrală (inclusiv primarul Dragoș Chitic) de ipocrizie.

Consilierul local Cristian Mihalcea susține că în martie 2017, piața s-a redeschis fără niciun fast, întrucât primarul Dragoș Chitic nu voia să admită că tot sprijinul a fost de la social-democrați, „în schimb, a tăiat panglica tricoloră la inaugurarea unei toalete de școală, de am ajuns de râsul întregii țări!

Mai jos, mesajul transmis de consilierul local Cristian Mihalcea:

Observ că mai mulți candidați la Primărie se fotografiază în Piața Centrală din oraș, inclusiv actualul primar.

Câtă ipocrizie!

Această piață nu a avut nici măcar o inaugurare…. De ce? Dați-mi voie să vă spun: această piață nu ar fi existat fără implicarea și susținerea domnului Ionel Arsene și a finanțării de la Ministerul Dezvoltării (PSD), prin CNI.

Pentru că nu a vrut să recunoască aceste fapte, dl primar a „omis” să organizeze un eveniment de redeschidere a acestui obiectiv important pentru pietreni, în martie 2017. În schimb, a tăiat panglica tricoloră la inaugurarea unei toalete de școală, de am ajuns de râsul întregii țări!

Vreau să le reamintesc celor care se fotografiază astăzi în piață: după incendiul care a mistuit, în iulie 2014, Piața Centrală, colegii mei din Consiliul Local au cerut sprijin de la Ionel Arsene deputat de Neamț la acea vreme. De ce? Pentru că primarul Gheorghe Ștefan era… arestat, iar viceprimarul – care urma să devină primarul Chitic – spunea că nu sunt bani pentru refacerea pieței. (Nu-i așa că vă sună cunoscut acest „nu sunt bani”??)

Ionel Arsene a acceptat să susțină proiectul: nu poți lăsa reședința de județ fără o piață.

S-a întocmit documentația și s-a înaintat spre finanțare. Reprezentantul Primăriei era colega mea, doamna Aurelia Simionică, viceprimarul orașului la acea dată.

Președintele PSD, Ionel Arsene, a făcut tot ce a putut ca parlamentar de Neamț: a considerat că este un proiect necesar și a vrut să ajute comunitatea. A susținut importanța pieței pentru pietreni, dar și pentru producătorii locali.

În cele din urmă s-a aprobat- de Guvernul PSD. Compania Națională de Investiții a preluat obiectivul și a alocat banii. „Guvernul PSD a înțeles că reconstrucția pieței de la Piatra Neamț reprezintă o nevoie stringentă pentru locuitorii județului și o prioritate pentru noi.

Astfel, Ministerul Dezvoltării a alocat fondurile necesare pentru a construi o piață nouă în locul celei care a ars”, anunța la acel moment președintele PSD Neamț.

Odată rezolvată problema finanțării, proiectul intră sub controlul administrației liberale. Cei de la Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, care supervizau aceste obiective de investiții, au cerut să stea de vorbă cu persoana care demarase proiectul și pe care primarul o înlăturase: este vorba de colega noastră, Aurelia Simionică. Ea s-a deplasat, pe banii ei, la București, la acea ședință, doar pentru a susține proiectul!

Oameni buni, aceste lucruri trebuie spuse!

După ce Consiliul își dă acordul, administrația liberală este cea care cooperează cu CNI și supervizează execuția lucrărilor, în vederea realizării investiției.

În martie 2017, piața se redeschide fără niciun fast, întrucât primarul nu voia să admită că tot sprijinul a fost de la social-democrați.

Este bine să știți până unde poate merge ipocrizia…

Sunt lucruri care trebuie spuse. Cei care își construiesc campania pe minciuni și pe proiectele altora nu merită să ne reprezinte!

PUBLICITATE