2000 de infractori din Neamț, vor fi ”monitorizați” din Mall, de către consilierii de Probațiune

În cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamț de astăzi, 23 iulie, a fost aprobată darea în administrare către Serviciul de Probațiune Neamț a unui spațiu de 300mp în incinta Mall Forum Center.

În urma unei adrese venită de la Directia Națională de Probațiune, s-a solicitat primăriei punerea la dispoziție a unui spațiu pentru desfășurarea activității Serviciului de Probațiune Neamț, în incinta Mall Forum Center.

Spațiul va fi amenajat la etajul II al clădirii, pe o suprafață de 300mp, instituția având o schemă de personal de 20 de persoane.

Serviciul de probațiune asigură executarea hotărârilor judecătorești în materie penală prin care au fost dispuse sancțiuni și măsuri neprivative de libertate, urmărindu-se astfel reducerea costutilor sociale ale executării sancțiunilor și măsurilor penale prin diminuarea populației din penitenciare, reabilitatea socială a infractorilor, diminuarea riscului de săvârșire a unor noi infracțiuni și creșterea gradului de siguranță în comunitate.

Serviciul de Probațiune Neamț are în acest moment în evidență peste 2000 persoane sancționate penal.

PUBLICITATE