Nu e o glumă! Piatra-Neamț va avea un imn, de mii de euro, compus de un polițist de la Tașca

Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț a aprobat în ședința de astăzi, alocarea sumei de 27.500 lei, Asociației „Eu cred”, din Tașca, pentru realizarea unui imn al municipiului Piatra-Neamț.

Nu avem nimic împotrivă ca Piatra-Neamț sa beneficieze de un imn (compus de un polițist din comuna Tașca), dar credem că sunt inoportune, acum, astfel de cheltuieli.

În Piatra-Neamț șomajul din ultimele luni este tot mai pronunțat, multe afaceri s-au închis, asta va însemna tot mai puțini bani la bugetul local.

Dacă primăria o duce așa de bine financiar încât își permite să arunce cu bani aiurea, e bine. Dar noi știm că nu e așa.

Mai ales că orașul încă se află sub ierburile necosite, drumurile sunt cum sunt, iar salubritatea lasă de dorit. Așa că un imn al orașului era tot ce ne mai trebuia acum.

Parcurgând proiectul depus de Asociația din comuna Tașca, nu am putut sa nu remarcăm faptul că aceasta spune că beneficiarii „imnului” vor fi operatorii din turism (cei mai afectați astăzi din cauza epidemiei de Covid), care vor beneficia de un plus de turiști, cam de 1000, anual, de la data lansării imnului.

Adică, după ce vor asculta imnul, 1000 de oameni din țară și de peste hotare se vor hotărî să-și petreacă vacanța la Piatra-NeamțPenibil, sau cum?

Așadar, majoritatea consilierilor au alocat 27.500 lei unui imn, refuzând să ofere acești bani Colegiului National „Petru Rareș”, care a solicitat 30.000 lei și care a primit doar 10.000 lei.

Consilierii tuturor partidelor au votat pentru această alocare inoportună, mai puțin Romel Bîrjoveanu și Mihai Vartic care s-au abținut.

PUBLICITATE