Anul acesta admiterea la facultăți se mută în online cu concurs de dosare

În acest an, admiterea la facultățile din țară se va face în principal online, prin concurs de dosare, cu mici excepții precum facultăţile de medicină unde se vor păstra concursurile clasice pentru proba scrisă cu respectarea regulilor de distanţare.

Din cauza epidemiei de coronavirus la majoritatea universităților din România admiterea se mută în online, cu concurs de dosare.

La Universitatea din Bucureşti anul acesta se va păstra admiterea pe bază de examen doar la Facultatea de Drept. Majoritatea celorlalte facultăţi vor desfășura un proces online de preînscriere, înscriere şi admitere.

La Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că la admiterea din acest an la cele 15 facultăţi din cadrul instituţiei au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se vor susține online, prin intermediul platformelor audio-video.

Și la Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai a hotărât ca admiterea din acest an să fie organizată online, iar candidaţii vor fi responsabili de încărcarea pe platformă/transmiterea corectă a tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de admitere al universității.

Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că în anul 2020, întregul proces de admitere se desfășoară exclusiv online. Candidații își vor crea un cont pe platforma digitală de admitere, unde își vor completa datele personale, vor încărca toate documentele justificative necesare, vor achita taxa de înscriere și, ulterior, își vor confirma locul și vor achita taxa de înmatriculare.

Admiterea la Universitatea Politehnica din Bucureşti se face printr-un concurs de dosare. Concursul de admitere se desfășoară tot prin intermediul platformei online.

La Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, admiterea este organizată online pentru cele 11 facultăţi tot în baza concursului de dosare, fără probă scrisă.

Și Academia de Studii Economice din Bucureşti anunţă desfăşurarea exclusiv online a admiterii 2020, pe platformă.

PUBLICITATE