Tehnologia 5G e sigură, susține președintele ANCOM

Tehnologia 5G nu dăunează sănătății, a explicat ieri seară, președintele ANCOM, la Digi24. Acesta susține că va lansa o campanie de informare a populației după valul de dezinformări pe această temă care vin din direcția Rusiei, oamenii legând răspândirea coronavirusului de antenele 5G.

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a declarat la Digi24.ro, că tehnologia 5G nu este periculoasă pentru oameni, și nu exclude ca aceste mesaje care îi sperie pe cetățeni să facă parte din campaniile de manipulare și dezinformare ale Rusiei.

De fiecare dată când omenirea a făcut un salt tehnologic au existat și asemenea luări de poziție.

În momentul în care a s-a trecut la locomotivele cu abur, vă vor să verificați presa de atunci, așa cum era ea, și o să vedeți păreri ale multora, specialiști din acea perioadă, la 1800, care spuneau că dacă trenul merge cu mai mult de 40 de kilometri la oră se lichefiază organele.

Am dat acest exemplu tocmai ca să explic mai bine frica de 5G, de tehnologie”, a declarat președintele ANCOM.

Grindeanu susține că o astfel de implementare la nivel global a unei astfel de tehnologii nu se poate face fără studii în privința efectelor asupra sănătății publice.

La nivel mondial, zeci de stâlpi de relee de telefonie mobilă au fost incendiați iar angajați ai companiilor au fost hărțuiți, situație relatată de presa din mai multe state ale lumii. Sunt campanii de dezinformare bine orchestrate, mai consideră Sorin Grindeanu.

Totodată, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, „Virusurile nu pot călători prin unde radio sau rețele mobile, iar COVID-19 s-a extins și în țările unde nu este dezvoltată tehnologia 5G”.

Cei care doresc să vadă în timp real radiațiile, nivelul lor în diverse locații, 24 de ore din 24, o pot face pe test.monitor-emf.ro.

PUBLICITATE