Guvernul s-a răzgândit! Se reiau slujbele în biserici de mâine, 17 iunie (surse)

ACTUALIZARE:

Bisericile vor avea voie să oficieze slujbe în interior, a anunțat premierul Ludovic Orban, la debutul ședinței de Guvern de astăzi.

Premierul a subliniat că bisericile au fost deschise, însă nu a fost permisă oficierea de slujbe în interior.

În plus față de decizia de vineri, am decis oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Singurul lucru nepermis a fost oficierea slujbelor în interior”, a spus Ludovic Orban.

Orban a subliniat că slujbele vor fi ținute cu un număr limitat de credincioși, de aceea oficierea lor se va face atât în interior, cât și afară.

VEZI ȘI Guvernul a decis: Starea de alertă, prelungită. Vezi noile reguli de miercuri, 17 iunie

De asemenea, trebuie respectate regulile de distanțare fizică, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea spațiilor pentru reducerea riscului de transmitere a COVID-19.

”Bisericile fiind de mărimi variabile, va fi un număr redus de credincioşi care va putea participa. Aici vor trebuie stipulate foarte clar regulile – distanţă, purtarea măştii”, a declarat prim-ministrul.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Răsturnare de situație cu privire la slujbe. În Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-ar fi luat decizia să se reia slujbele din biserici, anunță Digi 24

Potrivit Digi 24, din 17 iunie s-ar putea relua slujbele în biserici. Decizia se discută în aceste momente în ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Au fost presiuni și din partea opiniei publice dar și din partea clerului.

Săptămâna trecută, Patriarhia Română le-a cerut autorităților „revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”, cu respectarea regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente.

PUBLICITATE