NEAMȚ: Nemțenii nu s-au speriat de cutremurul de azi-noapte

Nemțenii nu s-au speriat de cutremurul de azi-noapte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, nu s-au înregistrat apeluri la „112” în județul Neamț.

La nivel național, au fost două apeluri, unul la Buzău și unul la Ploiești, pentru atacuri de panică.

Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simțit cutremurul”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Reamintim că un cutremur puternic a avut loc, în această noapte (30-31 ianuarie) la ora 3:26:47 în România. Seismul a fost resimțit și în județul Neamț.

Conform Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul, cu epicentrul în județul Vrancea, ar fi avut magnitudinea de 5,2 grade (inițial, estimarea INFP a fost de 5,4,…5,2 și 5,3 grade).

Adâncimea la care s-a produs a fost de 121 de kilometri.

Intensitatea pe scara Mercalli a fost de V – asta înseamnă o intensitate moderată. „Este simțit de aproape toată lumea, unele geamuri se sparg, obiectele care nu sunt fixate se răstoarnă.” – potrivit descrierii din tabelul INFP

Seismul din această noapte a fost cel mai puternic din România în ultimele 15 luni.

Anul trecut, cel mai mare cutremur a avut magnitudinea 4,8 și s-a produs pe 18 mai, în Suceava.

În ultimii ani, cel mai puternic seism din România a avut loc la 28 octombrie 2018, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România în ultimii 30 ani au fost în 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Cutremurul produs noaptea trecută, în România, a fost filmat de o cameră de supraveghere. Imaginile au fost surprinse în localitatea Târgu Trotuș, din Bacău, acolo unde seismul a fost resimţit puternic.

PUBLICITATE