NEAMȚ: Noi date și imagini de la accidentul feroviar de azi-noapte (FOTO)

Un accident feroviar a avut loc azi-noapte, în jurul orei 1:00, în județul Neamț. Un tren cu o garnitură de 39 de vagoane, din care 8 pline cu metanol, a fost avariat după ce un autoturism a intrat într-unul din vagoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 D, soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat de 77 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe DN 15 D, în afara localității Horia, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, ar fi pătruns printre barierele ce erau coborâte iar semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, fiind acroşat de vagoanele unui tren marfar.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Conform ISU Bacău, un vagon al trenului a fost avariat iar scurgerea a fost observată în stația CFR Bacău, la fața locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Bacău.

Garnitura de tren, care venea dinspre Dornesti, judeţul Suceava, cu destinaţia Slobozia, a fost oprită în municipiul Bacău (zona străzii Constantin Ene).

Echipajele de intervenție au asigurat măsurile specifice iar defecțiunea la vagonul avariat a fost remediată.

Traficul feroviar a fost oprit până în jurul orei 5:00.

Recipientele cu metanolul provenit din scurgere (60 l in 3 bidoane a 20 l), au fost preluate de către echipa de mentenanță urmând a fi predate expeditorului din Dornești (Suceava).

PUBLICITATE