NEAMȚ: Școli cu toaletă în curte și fără pază în Neamț

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural al judeţului Neamţ ce a avut loc ieri, 29 ianuarie, s-a discutat situația școlilor din județul Neamț.

Inspectorul general Mihai Obreja a prezentat membrilor colegiului atât situația unităților de învățământ cu grup sanitar exterior, cât și cea a unităților de învățământ preuniversitar fără niciun sistem de pază.

Astfel, în situația prezentată există 61 de corpuri de școală cu grupuri sanitare exterioare (una dintre acestea figurând ca sală de sport).

Pentru 30 de unități din cele 60 enumerate s-au alocat fonduri, iar trei unități la care nu s-au finalizat lucrările din lipsa de fonduri – au fost cuprinse în lista de solicitări pentru finanțare în acest an.

Pentru alte douăsprezece școli s-a solicitat Ministerului Educației și Cercetării finanțări pentru lucrări noi.

ISJ NEAMT - SITUATIA UNITATILOR CU GRUP SANITAR EXTERIOR

În ceea ce privește paza unităților de învățământ din județ, conform situației prezentate de reprezentanții ISJ Neamț, din totalul de 331 de unități școlare, 246 (74,32%) au cel puțin un sistem de pază, iar 72 de școli (21,75%) au sistem mix de pază – pază proprie, firmă specializată, pază asigurată de unitatea administrativ-teritorială sau supraveghere video.

ISJ NAMT - SIGURANTA PUBLICA
PUBLICITATE