NEAMȚ: Bărbatul care a tăiat, cu maceta, doi tineri în Piatra-Neamț, condamnat la 5 ani de închisoare

Ieri, polițiștii nemțeni au depistat un bărbat de 35 de ani, căutat la nivel național, pe numele căroruia instanța de judecată a emis mandate de exsecutare a pedepsei închisorii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, la data de 23 ianuarie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au depistat un bărbat de 35 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani şi 4 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Fapta a avut loc la data de 18 martie 2019, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că un tânăr ar fi suferit leziuni produse în urma unei altercații.

Conform martorilor, totul s-a petrecut în fața unui magazin din cartierul Dărmănești.

Polițiștii au stabilit că în timp ce bărbatul (în vârstă de 34 de ani la acea dată) se deplasa pe o stradă din Piatra-Neamţ a lovit cu o macetă, în zona corpului, un tânăr, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 20-25 de zile de îngrijiri medicale.

Din cercetarile efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbatul de 34 de ani, din Pângărați, pe fondul unor neînțelegeri avute cu un tânăr de 24 de ani, din Piatra-Neamț, s-ar fi folosit de un obiect tăietor-înţepător (o macetă) cu care l-a lovit pe cel din urmă, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 20-25 de zile de îngrijiri medicale.

În ajutorul tânărului de 24 de ani, a intervenit un prieten, tot de 24 de ani, din Piatra-Neamț, lovit la rândul său, cu același obiect în zona feței, fiindu-i provocate leziuni ce au necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Cel în cauză a fost condus de polițiști și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

PUBLICITATE