NEAMȚ: Viscol cu probleme: 2 accidente cu 6 victime

Primul viscol şi prima ninsoare mai consistentă au dus la apariţia primelor probleme în Neamţ, duminică, 29 decembrie.

S-au înregistrat două accidente rutiere soldate cu şase victime.

Ambele evenimente rutiere au fost provocate de neadaptarea vitezei la un carosabil acoperit cu zăpadă, unul dintre autovehicule intrând într-un parapet (vezi articolul AICI), iar celălalt într-un copac.

La data de 29 decembrie, în jurul orei 02:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 B, soldat cu rănirea a două persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat de 60 de ani, din localitatea Brusturi, conducea un autoturism pe DN 15 B, din direcția Timișești – Târgu-Neamț, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin stânga direcției sale de mers, intrând în coliziune cu un copac.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a unui bărbat de 35 de ani, Brusturi, pasager în același autoturism.

Victimele au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE