NEAMȚ: Festival de datini și obiceiuri de iarnă la Roznov (FOTO-VIDEO)

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, Primăria orașului Roznov a organizat Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Datini din străbuni, obicei la oameni buni

Așa cum ne-a obișnuit de aproape două decenii, astăzi, 26 decembrie 2019, grupuri folclorice, cunoscuți interpreți dar și mii de oameni au luat cu asalt orașul Roznov, la cea de a XIX-a ediție a Festivalului.

Manifestarea a debutat la ora 12:00, cu o paradă a ansamblurilor participante care au pornit din fața Primăriei.

Conform tradiţiei, alaiul s-a deplasat spre scena amplasată în Parcul Roznov, unde au urcat interpreții de muzică populară Alexandru Brădățan, Andreea HaisanMarius ZgâianuGrigore Gherman și Andrei Balan, alături de tinerii Rareș StoianMiruna CorfuCrista UrsacheNicoleta Ichim, ansambluri folclorice din Ștefan cel Mare, Borlești (căiuții), „Comorile Neamțului” și Ceata urșilor din Asău.

Este o nouă ediţie reuşită a festivalului care a ținut aproximativ 5 ore, timp în care colindele tradiţionale, formaţiile de urşi, capre, cerbi, căiuţi şi momentele prezentate de invitați au adus atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă în inimile spectatorilor.

Sunt bucuros că și anul acesta am reușit să organizăm Festivalul de Datini și Obiceiuri de Anul Nou.

Mă uit în parc și văd că sunt mai multe persoane decât în anii precedenți și asta mă bucură foarte mult.

E păcat că am întâmpinat reticențe din partea unor consilieri locali care cred că datinile și tradițiile sunt acțiuni politice.

Sunt acțiuni ale noastre, ale românilor și noi trebuie, cel puțin de sărbători, să fim mai buni, mai înțelegători, cu inima deschisă spre tradiții și spre obiceiurile noastre care ne definesc.

Vă urez sărbători fericite în continuare și un an nou, mai bun, cu sănătate și cu bucurii” – a transmis primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru.

PUBLICITATE