METEO: Cum va fi VREMEA până pe 5 ianuarie

Vremea va continua să se menţină mai caldă decât ar fi normal pentru finele lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor (sub formă de ploaie, mixte sau ninsoare) va creşte din ce în ce mai mult, în majoritatea regiunilor, după data de 23 decembrie

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 24 DECEMBRIE 2019 – 5 IANUARIE 2020

MOLDOVA

Până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, însă vor continua să se situeze peste cele normale în această perioadă a anului.

Astfel, cele maxime diurne vor fi, în medie, de 4…8 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre -1…3 grade.

Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu valori diurne de 0…3 grade și nocturne de -6…-3 grade, mediat regional.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima parte a intervalului, dar cu precădere în jurul datelor de 23 și 28 decembrie.

LA MUNTE

Temperaturi pozitive se vor mai înregistra doar la începutul intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie termică de 3 grade.

Apoi regimul termic va fi caracterizat de temperaturi negative, atât noaptea cât și ziua, cu cele mai scăzute valori, respectiv -6 grade ziua și -12 grade noaptea, în jurul datei de 31 decembrie, după care va urma o ușoară creștere a valorilor termice, care se vor menține însă sub limita de îngheț.

Probabiltatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE