NEAMȚ: Hoț lăsat liber după ce a furat 15.000 de lei de la o bătrână

Ieri, 17 decembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat o percheziție, pe raza județului Iași, la locuința unei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. 

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 14 noiembrie, sub pretextul cumpărării unor nuci, un bărbat de 43 de ani, din Iași, însoțit de o altă persoană, ar fi pătruns în locuința unei femei de 81 de ani, din Bahna, iar prin distragerea atenției, i-ar fi sustras 15.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

În cursul aceleiași zile, a fost dispusă revocarea ordonanței de reținere emisă pe numele bărbatului de Iași, acesta fiind pus de îndată în libertate, întrucât, în cauză a intervenit împăcarea părților.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral și restituit persoanei vătămate.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Iași.

PUBLICITATE