NEAMȚ: Carnea de porc din Neamț, interzisă în UE

O decizie istorică a fost luată joi la Bruxelles, unde s-a discutat exportul de carne de porc din România, după ce trei sferturi din țară este afectată de pesta porcină africană.

Potrivit tvr.ro, Comisia Europeană a extins zonele din România în care este interzis comerțul intracomunitar cu carne de porc, din cauza pestei porcine africane.

Încă patru județe din țara noastră au pierdut dreptul de a vinde carnea de porc, atât în țară, cât și în Uniunea European, din cauza pestei porcine.

Potrivit unor surse oficiale de la Bruxelles, pe harta roșie au fost incluse încă patru județe: Caraș-Severin, Alba, Sibiu și Neamț.

Practic, în acest moment, doar patru județe au scăpat de interdicțiile pentru export: Suceava, Harghita, Mureș și Cluj, iar pentru alte două, Bistrița-Năsăud și Sălaj, se aplică restricții parțiale.

Decizia se aplică după ce este publicată în jurnalul oficial.

Reamintim că pe 10 octombrie, conform rezultatelor de laborator, s-a confirmat PPA (pesta porcină africană) la o exploatație non-profesională din localitatea Agapia, județul Neamț. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE