NEAMȚ: Incendiu la un bloc din Piatra-Neamț. 3 persoane evacuate (FOTO)

știre actualizată

Pompierii nemțeni au intervenit astăzi, în jurul orei 15:00, într-o misiune de stingere a unui incendiu pe casa scării la un bloc de pe strada Piața Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț.

Din primele informații, o femeie și-a anunțat soțul când a simțit un miros puternic de fum în apartament, care venea de pe casa scării. Soțul a observat incendiul care se manifesta la etajul VII al blocului și a evacuat două persoane (soția lui și o vecină) pe acoperișul blocului.

Tot bărbatul este cel care a anunțat și pompierii. La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale încadrate cu 1 ofițer și 15 subofițeri.

Când au ajuns la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la un aparat electric (ardea cu flacără) aflat pe casa scării cu degajare de mult fum.

Tot pompierii (echipați cu aparate pentru respirat) au preluat cele două persoane evacuate pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Și un copil care se afla singur în apartament s-a panicat. Acesta și-a sunat mama care a venit și l-a luat din apartament.

Echipajele ISU Neamț au stins incendiul și au procedat la aerisirea scării.

Pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu pe casa scării la un bloc din strada Piața Ștefan cel Mare, în municipiul Piatra Neamt.

La locul intervenției au fost o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la două televizoare, pe casa scării, la etajul 7 al unui bloc de locuințe. Etajul 8 era inundat de fum.

Două persoane care locuiau la etajul 8 s-au autoevacuat pe acoperișul blocului(terasă), care ulterior au folosit scara vecină pentru a putea ajunge la ambulanța SMURD și pentru a primi îngrijiri medicale. Aceste două persoane (femei) au fost preluate de paramedici, primind îngrijirile medicale necesare (ușor intoxicate cu fum și atac de panică). Cele două femei au refuzat transportul la spital.

Militarii au stins incendiul și au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind acțiunea unor persoane iresponsabile. – a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

 

PUBLICITATE