94 de infracțiuni și 33 de rermise reținute în minivacanța de Anul Nou

În minivacanța de Anul Nou, polițiștii au fost activi în prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii publice, constatând 94 infracțiuni și reținând 33 de permise de conducere.

Polițiștii au fost prezenți în teren în perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024 pentru a preveni faptele antisociale și pentru a asigura ordinea publică.

„În urma activităților, au fost constatate 94 infracțiuni, dintre care 42 de infracțiuni contra persoanei, 20 infracțiuni contra patrimoniului, 12 distrugeri și 20 de alte infracțiuni, 9 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 166.000 de lei, 142 dintre acestea fiind avertismente.

Pentru abaterile rutiere constate au fost reținute 33 de permise de conducere, 10 dintre acestea pentru depășirea regimului legal de viteză, 8 pentru consumul de băuturi alcoolice, fiind retrase 11 certificate de înmatriculare. În total în această perioadă au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În această perioadă au fost emise 6 ordine de protecție provizorii, fiind luate 8 măsuri preventive, dintre care 6 rețineri și 2 măsuri de arest preventiv.” – a transmis Poliția Neamț

Aceste activități au fost efectuate în colaborare cu alte instituții responsabile de asigurarea ordinii și liniștii publice.

PUBLICITATE