7 percheziții în județul Neamț în această dimineață (VIDEO)

Polițiștii au demarat șapte percheziții în județul Neamț, într-un dosar privind comerțul ilegal cu arme și muniții. Acțiunea face parte dintr-o amplă operațiune națională, în care sunt vizate peste 300 locații din România.

Astăzi, 4 octombrie 2024, polițiștii din Neamț desfășoară șapte percheziții în cadrul unei anchete privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acțiunea din Neamț face parte dintr-o operațiune de amploare la nivel național, ce implică 316 mandate de percheziție domiciliară în toate județele țării.

Operațiunea este coordonată de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.) și se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Dosarul penal vizează o societate comercială din afara României, care ar fi comercializat ilegal arme și muniție pe teritoriul României, prin intermediul unui site, fără a respecta reglementările legale.

Se suspectează că livrările către cumpărătorii români au fost făcute prin firme de curierat, fără a fi declarate autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile prevăzute de legislația națională. Prin această acțiune, polițiștii urmăresc scoaterea din circuitul ilegal a armelor supuse autorizării și sporirea siguranței publice.

În paralel cu perchezițiile, se desfășoară și razii la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale. Acțiunea face parte dintr-un plan național de combatere a infracționalității și menținere a ordinii publice, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne.

Mai jos, comunicatul Poliției:

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., pun în executare 316 mandate de percheziție domiciliară în toate județele țării.

Acțiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Polițiștii au documentat activitatea infracţională a unei societăți comerciale din afara teritoriului țării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme supuse autorizării.

De asemenea, la această oră, au loc acțiuni de tip ,,RAZIE”, în toată țara, în scopul prevenirii faptelor antisociale.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

PUBLICITATE