25 de incidente electorale în Neamț până la ora 20:00. Posibilă fraudă de vot

Până la ora 20:00, procesul electoral din județul Neamț s-a desfășurat fără incidente majore de ordine publică. Polițiștii au menținut climatul de siguranță și au intervenit prompt în cazul celor 25 de incidente semnalate, aplicând sancțiuni și deschizând 3 dosare penale. 

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Din cele 2.873 de solicitări de votare cu urnă mobilă, 2.613 de alegători și-au exercitat dreptul de vot, astfel:

  • persoane private de libertate : 21
  • persoane internate în unități de spital: 122
  • alte situații: 2.470

Angajații tuturor structurilor MAI din teritoriu continuă să asigure paza urnei mobile, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot.

De la începutul procesului electoral au fost semnalate 25 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 6 sunt în curs de verificare, 12 nefiind confirmate.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare 4.100 de lei.

Totodată, s-au întocmit dosare penale, în referire la 3 posibile infracțiuni.


Incident electoral

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz s-au sesizat din oficiu, cu privire la o posibilă infracțiune electorală.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, pe timpul desfășurării procesului electoral, unul dintre membrii secției ar fi identificat între buletinele de vot, destinate alegătorilor, un buletin de vot care poartă ștampila cu mențiunea VOTAT.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de fraudă de vot.

PUBLICITATE