22 de sesizări privind încălcări ale legii în ziua votului la Neamț, până la ora 17:00. Trei persoane au ajuns la spital

Până la ora 17:00, poliția din Neamț a primit 22 de sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii, aplicând 11 sancțiuni contravenționale. Trei membri ai comisiilor electorale din Bahna, Dulcești și Văleni au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Până la acest moment, au fost primite 22 de sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii, 7 dintre acestea fiind încă în lucru.

Până la ora 17:00, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale: 5 amenzi în valoare de 2.100 de lei și 6 avertismente.

Precizez că polițiștii efectuează în prezent cercetări cu privire la săvârșirea a două de posibile infracțiuni, săvârșite de la începerea procesului de vot.

Două persoane, membre în comisiile electorale și un votant din comunele Bahna, Dulcești și Văleni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au fost preluate de echipaje SAJ și transportate la unități medicale, fiind dispuse măsuri de înlocuire ale acestora, astfel încât procesul electoral nu a avut de suferit întreruperi.

Angajații MAI vor verifica în continuare cu maximă atenție toate sesizările privind producerea unor incidente electorale.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate peste 190 de persoane și 170 de vehicule, fiind aplicate 64 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune. Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul zilei.

În ceea ce privește persoanele aflate în centrele de rețineri și arest preventiv ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, care și-au exprimat dorința de a vota și-au exercitat acest drept (21 de persoane).

PUBLICITATE