Zeci de oameni „s-au mutat” în această seară în fața Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ


dsc_9007Zeci de oameni „s-au mutat” în această seară în fața Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ. Aceștia au de gând să rămână până dimineață pentru a putea fi primii care beneficiază de Programul „Casa Verde”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin Programul „Casa Verde” populația poate beneficia de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Până în prezent (9 octombrie – ora 20:30) sunt aproximativ 130 de persoane care au semnat pe „lista de așteptare”. Mulți dintre ei au venit din alte localități și vor trebui să facă o „noapte albă” în fața sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ pentru a fi primii, mâine la ora 8:00, când se deschid ușile agenției și vor depune dosarele pentru a beneficia de Programul „Casa Verde”.

dsc_9006Conform comunicatului emis de AMP Neamț, dosarele de finanțare pentru Programul „Casa verde” – persoane fizice, pot fi depuse la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, în sesiunea programată între 10 și 24 octombrie 2016, până la epuizarea fondurilor alocate. (bugetul alocat pentru județul Neamț fiind de 1.403.760 lei.)

Printre documentele pe care trebuie să le conțină dosarul de finanțare, solicitantul trebuie să scoată certificat de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat. Pe surse, cei de la Finanțe au emis peste 1000 de astfel de certificate, de aici și „bătălia” pentru a fi printre primii la coadă.

O altă problemă ar putea fi că Dosarul de finanţare poate fi acceptat doar dacă este depus PERSONAL (ATENȚIE!!!! Nu sunt acceptate dosarele depuse de către alte persoane decât solicitantul) – după cum notează comunicatul AMP Neamț

Mai multe detalii – AICI

D.M.B.
PUBLICITATE