Vești bune pentru fumători! Camere special amenajate unde se va putea fuma


Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, astăzi, 30 martie, o serie de propuneri care schimbă definiția locurilor în care se poate fuma.
Acesta este un prim pas pentru oferirea unor condiţii mai bune pentru fumători, propunându-se următoarele modificări: –spațiul public închis în care nu se poate fuma este format dintr-un acoperiș, plafon sau tavan care este încadrat de pereți de jur împrejur– dar și –camere special amenajate unde se va putea fuma-.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit modificărilor dorite, fumatul va fi permis în camere special amenajate, cu respectarea următoarelor condiţii – să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare. – conform mediafax

Inițiatorul proiectului, Vasilica Miron, (senator PNL) a arătat că a primit petiţii de la restaurante, arătând că există situaţii în care clienţii spun că merg afară să fumeze şi nu mai achită nota de plată. „Am primit şi foarte multe petiţii de la restaurante, cluburi, pub-uri. În ultima perioadă, după ce că au venituri foarte mici din cauză că nu se mai fumează, se confruntă şi cu alte probleme pentru că, de exemplu, în Centrul vechi toţi spun că ies la fumat şi nu-şi mai achită notele de plată”.

Proiectul se afla momentan în stadiul dezbaterilor din comisiile parlamentare și poate fi schimbat până când intra la votul în plenul Senatului. Forma adoptata de Senat trebuie ulterior votata și de Camera Deputaților. – notează stiripesurse

PUBLICITATE