Urșii atacă, din nou, în comuna Alexandru cel Bun


Cu patru zile în urmă, semnalam că locuitorii din comuna Alexandru cel Bun sunt terorizaţi de urşi (vezi articol – AICI). Ieri, conform unui comunicat, Prefectura Neamț a anunțat că s-au stabilit „măsuri legale şi de urgenţă” legate de acest caz. Conform comunicatului, s-a elaborat şi s-a transmis Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o solicitare de a analiza cu celeritate documentația trimisă de Direcția Silvică Neamț şi de a dispune cât mai urgent măsurile necesar a fi luate în situația apărută, respectiv acordul de capturare / relocare / recoltare. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
foto: ziarpiatraneamt.ro
foto: ziarpiatraneamt.ro

La aflarea măsurilor legale şi de urgenţă ale Prefecturii Neamț, urșii „au avut o reacție”: au mai atacat, azi-noapte (21-22 decembrie), gospodăria unui sătean și i-a omorât toate cele 7 oi pe care le avea lângă casă. Gospodarul a văzut cum fiara i-a atacat animalele și tot ce a putut face a fost să sune la autorități. La sosirea jandarmilor, ursul deja era în pădure unde și-a dus prada – vreo 4 oi.

Cam asta se întâmplă când măsurile „legale și de urgență” nu se fac cu celeritate. Din fericire, omul care a văzut ursul nu a pățit nimic pentru că nu a ieșit să „facă pe viteazul”. Problema este că a rămas fără animale și că astfel de incidente vor mai continua dacă nu se vor lua măsuri rapide.

D.M.B.
PUBLICITATE