Un tânăr din Piatra Neamț a vrut să se facă preot cu o diplomă de Bacalaureat falsă


Un tânăr de 25 de ani din Piatra Neamț a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel din Constanța pentru fals în declarații și uz de fals. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa l-a trimis în judecată pe 20 mai 2015, după ce tânărul și-a dorit să devină preot, prezentând Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa o diplomă de Bacalaureat falsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La sfârșitul anului trecut, Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe inculpat la trei luni de închisoare, pentru uz de fals, şi la alte trei luni, pentru fals în declaraţii. „Stabileşte inculpatului pedeapsa cea mai grea, de trei luni de închisoare, la care adaugă sporul de o lună de închisoare, în final, inculpatului urmând să îi fie stabilită pedeapsa de patru luni de închisoare. În baza art. 83, alin. (1), (3) C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii de patru luni pe un termen de supraveghere (…) de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, potrivit minutei judecătoreşti.

Instanţa a dispus desfiinţarea totală a diplomei de Bacalaureat ce figurează a fi emisă de Colegiul Tehnic Piatra Neamţ, şi a foii matricole

Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, instanţa a admis acţiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, majorând pedeapsa finală la zece luni de închisoare.
 Sentinţa este definitivă.

sursa ziuaconstanta.ro

PUBLICITATE