Un tânăr din Alexandru cel Bun cu mandat de arestare european, prins de polițiștii nemțeni


În cadrul unui plan de acțiune organizat la nivelul Serviciului de Investigații Criminale, în ziua de 29.01.2016, polițiștii din cadrul Compartimentului Urmăriri-IPJ Neamț au depistat un tânăr de 26 de ani, la locuința sa din comuna Alexandru cel Bun, împotriva căruia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a emis un mandat de aducere.
Pe numele nemțeanului există emis un mandat de arestare european de către autorităţile judiciare din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt s-a reţinut că acesta la data de 01.04.2015, aflându-se în Germania – Berlin, în jurul orelor 07.30, a pătruns în incinta unui magazin, de unde a sustras două geci în valoare de 880 euro.
Acesta le-a introdus într-un rucsac pe care îl avea asupra sa și a părăsit magazinul fără a plăti lucrurile. În același timp, persoana în cauză a lovit cu pumnii paznicul, care a încercat să-l oprească pentru a recupera prejudiciul.

Persoana în cauză a fost preluată și prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, fiind reținută pentru 24 ore și încarcerată. Curtea de Apel Bacău, a admis cererea formulată de Judecătoria Tiergarten-Germania, privind executarea mandatului european de arestare nr. (348Gs)281 Js 2655/15(2623/15), emis la data 13.08.2015 împotriva persoanei solicitate Eram Adamache Alexandru Iosif Flavius, şi ia act de consimţământul acesteia de a fi predată autorităţilor judiciare din Germania.

PUBLICITATE