Un consilier local le-a oferit lopeți cerșetorilor pentru a-și câștiga singuri banii


Într-un oraș în care trotuarele și aleile sunt acoperite de zăpadă, un consilier local a oferit, astăzi (12 ianuarie 2017), câteva lopeți celor care apelau la mila trecătorilor, pentru a-și câștiga singuri banii. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii se luptă cu creșterea numărului de persoane care apelează la mila trecătorilor dar amenzile nu-i opresc pe cerșetori să se întoarcă pe străzile din Piatra-Neamț. Mai mult, cerșetoria a ajuns în aceste zile să fie o adevărată afacere, iar zvonurile în care anumite mașini de lux îi lasă pe cerșetori în puncte strategice sunt tot mai răspândite în oraș.

Și totuși, consilierul PNL, Romel Bîrjoveanu, a postat un videoclip în care, în loc de bani, le-a oferit câteva lopeți celor mai „zdraveni de muncă”. Surpriza a fost când, după câteva ore, s-a întâlnit cu unul dintre cei care primiseră o lopată iar acesta a mărturisit că a câștigat peste 100 de lei deszăpezind câteva trotuare și parcări.

„De cele mai multe ori îi vedem cu mâna întinsă, cerând ceva de pomană. E o realitate a zilelor noastre.
Astăzi m-am gândit să le ofer câteva lopeți pentru a-si câștiga singuri banii. Dacă le place munca, se vor integra cumva în societate. Important este să nu-i mai „întreținem” din buzunarul nostru. Cei zdraveni de munca trebuiesc lăsați să-și câștige singuri existența.” – a declarat consilierul pe pagina de Facebook

D.M.B.
PUBLICITATE