Tragedie în Italia! Preot originar din Neamț, găsit spânzurat în casa parohială


Locuitorii din Marega (Bevilacqua), Italia, sunt în stare de şoc, după ce preotul comunităţii, românul Adrian Cristinel Bulai, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit spânzurat în casa parohială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Parohiei Romano-Catolică, „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Tămășeni, Bulai Cristinel-Adrian s-a născut la 25.06.1973 la Tămășeni. A fost sfinţit preot la 29.06.2000 la Iași și a activat la Bevilacqua din 2011.

Trupul neînsufleţit al preotului român a fost descoperit ieri (16 ianuarie) dimineaţă de doi enoriaşi, aceştia fiind alarmaţi de faptul că pastorul nu a fost prezent la slujba de la 8:30, din Marega. Cei doi au alertat imediat autorităţile.

Potrivit larena.it, întreaga comunitate este în stare de şoc şi nu-şi poate explica de ce o persoană atât de bună şi prietenoasă a putut să-şi ia viaţa.

Iar surse apropiate anchetei au declarat că Adrian Cristinel Bulainu nu a lăsat niciun bilet prin care să explice de ce a recurs la acest gest extrem, făcut chiar în ajunul zilei Sf Antonio, protectorul localităţii.

Adrian a venit în Bevilacqua în 2011, pentru a-l înlocui pe Luigi Anoardo, care a părăsit conducerea parohiei din motive de sănătate. După ce, iniţial, s-a lovit de neîncredera oamenilor, în scurt timp românul a reuşit să-i cucerească pe enorişi şi să fie plăcut de toată lumea.

Nimic din acţiunile preotului nu anunţa sfârşitul tragic. Sunt însă voci care spun că, în ultima perioadă, preotul Bulai părea mai îngrijorat. O anchetă este în curs în acest caz.

Născut în România din părinți romano-catolici și al optulea dintre nouă frați, părintele Adrian a intrat în 1991 împreună cu fratele Emanuel în seminarul Fraților Minori Conventuali din Roman. După efectuarea jurămintelor temporare și noviciatului, s-a înscris la Facultatea de Teologie din oraș, afiliată Facultății Pontificale ”San Bonaventura” din Roma. A fost hirotonisit preot în 2000 și în 2002 și-a luat licența în Teologie. În 2004 s-a transferat la dieceza din Verona. Inițial numit vice-paroh la Caprino Veronese și Lubiara, în 2005 a devenit paroh la Beata Vergine din Borgo Novo. În 2007 a fost transferat la Novaglie di Valpantena și în 2009 a devenit paroh pentru Fane, Torbe, Prun și Mazzano di Valpolicella. – noteză gazetaromaneasca

D.M.B.
sursa: observator.tv
PUBLICITATE