Topul parlamentarilor din Neamț în funcție de activitatea lor


În a patra ediție a Raportului Indicelui Activismului Parlamentar (IAP), realizat de către Ana Maria Ungheanu și Ana Maria Iatcu, publicat în luna august, a fost introdus pentru prima dată topul județelor, alături de clasamentul grupurilor parlamentare și al tuturor parlamentarilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel mai activ județ, din punctul de vedere al indicelui IAP obținut de senatorii și deputații trimiși în Parlamentul României, este județul Vaslui, urmat de Dolj, Iași și Bistrița Năsăud.

Județul Neamț se află pe locul 28 (cu IAP – 41.56), fiind pe ultimul loc în regiunea Moldovei.

Topul celor mai activi parlamentari nemțeni în actuala legislatură

New Microsoft Office Word Document-page-001

* Deputatul Mugur Cozmanciuc a fost ales într-un colegiu din județul Iași, dar și-a mutat activitatea în județul Neamț din 2014, când a fost numit președintele PNL Neamț.

Indicele activității parlamentare (în continuare IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, și anume inițiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, interpelări și întrebări parlamentare, dar și moțiunile de cenzură semnate.

IAP reprezintă o medie ponderată a principalelor activități parlamentare, calculat după cum urmează:
IAP = IL*30% + LC*25% + DP*20% + ITP*15% + M*10%, unde:
IL – inițiative legislative
LC – luări de cuvânt
DP – declarații politice
ITP – întrebări și interpelări
M – moțiuni

Dan Mihail B.
PUBLICITATE