Teatrul Tineretului aduce pe scenă „Trei Surori” de Anton Pavlovici Cehov

„Trei Surori”, una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Anton Cehov, va avea premiera la Teatrul Tineretului, sub regia lui Theodor-Cristian Popescu. Spectacolul promite o explorare profundă a întrebărilor cehoviene despre sensul vieții și schimbările care stau să vină.

Teatrul Tineretului anunță Premiera spectacolului TREI SURORI, de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, cu premiera pe 3 și 4 octombrie 2024, Sala Mare.

„Cum ne vor privi cei din viitor? Ce vor crede despre felul cum am trăit? Ce sens are totul? Personajelor cehoviene le place să-și pună astfel de întrebări și să exprime presentimentul că o schimbare mare va veni curând, „ca un vifor”. Dar cum se pot preface că nu văd? Nu doar, la scară mică, meschinăriile de tot felul din jurul lor, ci, mai ales, la scară mare, ce face țara lor?“ (Theodor-Cristian Popescu, regizor)

Scrisă în 1900 si montată pentru prima dată în 1901 de Konstantin Stanislavski, piesa Trei surori este, probabil, textul în care Cehov transmite cel mai pregnant mesajul că viața are sens atât timp cât noi suntem preocupați să-i conferim semnificații care ne împlinesc. Spectacolul de la TT aduce în prim plan o societate în care păstrarea aparențelor ține lucrurile într-un echilibru periculos de fragil.


traducerea: Raluca Rădulescu
concept scenografie: Velica Panduru
costume: Sabina Reus
muzică & sound design: Andrei Raicu
lighting design & sound design: Cristian Niculescu
mișcare scenică: Flavia Giurgiu
asistentă de regie: Ecaterina Hâțu

DISTRIBUȚIA:

Prozorov Andrei: Emanuel Becheru
Natalia: Corina Grigoraș
Olga: Elena Popa
Mașa: Nora Covali
Irina: Teodora Crișan (colaboratoare)
Kulâghin Fiodor: Daniel Beșleagă
Verșânin Aleksandr: Mircea Postelnicu
Tuzenbah Nikolai: Valentin Florea
Salionâi Vasili: Paul-Ovidiu Cosovanu
Cebutâkin Ivan: Dragoș Ionescu
Fedotik: Florin Hrițcu
Rode: Iulia-Paula Niculescu
Anfisa: Loredana Grigoriu
Copiii: Mara Obreja, Maria Mihăilă, Ana-Sofia Dăscălescu

PUBLICITATE