Suspecti depistati de politia judetului Neamt

În ziua de 21 august orele 18.05, un echipaj din cadrul Poliției orașului Bicaz a oprit în trafic un autoturism iar cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că șoferul ,un bărbat de 36 ani, din județul Satu Mare transporta 400 litri de lichid incolor cu puternic miros de alcool. Conducătorul auto nu a prezentat documente de proveniență sau însoțire. La aceeași dată Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 ore pentru săvârșirea infracţiunilor de evaziune fiscală si deținerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita prevăzută de lege.
La data de 22 august, au fost extinse cercetările și împotriva proprietarului autoturismului,un bărbat de 67 ani din județul Satu Mare, fiind dispusă împotriva celor doi măsura controlului judiciar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 21 august a.c., orele 08.00, lucrătorii Postului de Poliţie Grinţieş,împreună cu lucrători din cadrul O.S. Poiana Teiului au constatat faptul că un bărbat de 44 ani din comuna Grințieș a tăiat fără drept un număr de 9 arbori esență rășinoase de pe proprietatea sa, pe care l-a depozitat la o societate comercială care are punctul de lucru pe raza comunei. Masa lemnoasă în volum de 9,93 mc a fost reținută în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări împotriva suspectului de 44 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional proprietate particulară, iar administratorul societății care a primit masa lemnoasă a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei.

În ziua de 22 august a.c., orele 17.35, lucrătorii Postului de Poliţie Bicazu Ardelean au depistat în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, s-a procedat la urmărire , acesta fiind blocat în trafic de către două autospecializate ale poliției. Cu ocazia cercetărilor polițiștii au stabilit că șoferul de 38 ani din comuna Tarcău transporta 21,28 mc masa lemnoasă de esență rășinoase, fără documente de proveniență și transport. Întreaga masa lemnoasă a fost ridicată și predată O.S. Bicaz.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 2525 lei, totodată fiindu-i ridicat permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

 

Comunicat al Politiei Neamt

 

PUBLICITATE