Sportiva Sofia Tomescu își continuă ascensiunea în tenis

Sofia Tomescu, tânăra sportivă din Piatra-Neamț în vârstă de 11 ani și la doar 3 ani și 2 luni de când s-a îndrăgostit iremediabil de sportul alb, nu ezită să uimească și să obțină rezultate remarcabile.

În luna aprilie 2024, s-a deplasat la un Turneul Internațional Tennis Europe, ce s-a desfășurat la Slobozia. Obiectivul Sofiei a fost calificarea în tabloul principal, fiind o competiție unde au participat multe sportive top.

A reușit să-și obțină calificarea, câștigând cele doua meciuri. Startul în tabloul principal a fost senzațional, câștigând primul meci cu o jucătoare din Bulgaria (6-2/6-1), iar al doilea meci l-a abordat cu o atitudine impecabilă câștigând cu 6-2/6-0.

Ultimul meci din grupă a fost împotriva jucătoarei de pe locul 3 național. A cedat în fața ei, dar desfășurarea meciului a fost cu suspans și multe game-uri duse în avantaj.

A terminat grupa pe locul 2, un rezultat foarte important la un Turneu Internațional.

Și-a continuat parcursul minunat, iar în luna mai a câștigat primul ei trofeu, la o categorie superioară vârstei ei U14 FRT, competiție ce s-a desfășurat la Roman.

În 4 meciuri a cedat doar 4 game-uri, a jucat impecabil cu perseverența, seriozitate și tenacitate.

După acest rezultat, Sofia a declarat: „Am mers la acest turneu cu dorința de a face meciuri bune. Primul meci a fost cel mai dificil, am jucat cu o sportivă din Republica Moldova, care mi-a pus ceva probleme în primul set.

Am rămas focusată și am reușit sa trec peste momentele dificile, reușind să închid meciul cu 6-4/6-0. Următoarele 3 meciuri le-am câștigat categoric cu un triplu 6-0/6-0.

Sunt fericită că mi-am adjudecat un prim trofeu la U14 și promit ca nu mă voi opri aici. Îmi doresc să muncesc în continuare și să evoluez. Visul meu este să ajung o jucătoare de tenis top.

Cea mai recentă performanță a Sofiei, a avut loc la un turneu de grad A, Circuitul National FRT AQUAVIA – Cupa Select, desfășurat la Suceava.

La acest tip de competiție se adună cei mai buni sportivi din țară, gradul de dificultate fiind unul ridicat.

La categoria de dublu, Sofia Tomescu împreună cu partenera ei Rebeca Băjenaru, au câștigat titlul de campioane. Nu a fost deloc ușor, dar ambiția și dorința de a lupta au fost prezente până la ultimul punct din meci.

În semifinale au reușit să întoarcă un scor defavorabil, 4-6/ 3-5, împotriva favoritelor 2 (Anastasia Gabureanu și Ana Sofia Dănilă – ACS Moldosport Bacău). Au avut un joc solid, o echipă puternică, nu au renunțat la luptă și au închis meciul cu 4-6/7-5 (10-5).

Finala s-a desfășurat în același spirit de echipă, reușind să învingă favoritele 1 ( Maria Mitrache & Andreea Mitrache – ACS Baza Sportivă 1 mai- Rm Vâlcea) cu scorul de 6-3/6-2.

Următoarea etapă pe care se va focaliza va fi abordarea categoriei vârstei de U14, unde se află pe locul 13 în clasamentul Federației Române de Tenis (la anul ei de vârstă 2012) și unde meciurile grele îi vor aduce evoluția și depășirea limitelor.

Sofia ne-a declarat că îi plac meciurile cu adversare mai mari și mai puternice, joacă fără presiune, iar rezultatele nu contenesc să apară.

Toate aceste realizări, nu sunt întâmplătoare. În spatele lor se află multă muncă, antrenamente zilnice, ambiție, dar când dorința și plăcerea vin 100% din partea sportivului, drumul devine o plăcere.

PUBLICITATE