Senatorul Eugen Țapu Nazare a inițiat demiterea președintelui ASF, Mișu Negrițoiu


eugen tapu nazareÎn calitate de președinte al Comisiei Economice din Senatul României, senatorul Eugen Țapu Nazare, a inițiat întrunirea în ședință comună a tuturor comisiilor de resort a Senatului și Camerei Deputaților, în vederea revocării din funcție a președintelui ASF, Mișu Negrițoiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Solicitarea a fost făcută ca urmare a scrisorii primite din partea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, a Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002, Federației Operatorilor Români de Transport și Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, având ca subiect „demiterea cu efect imediat a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, pentru proasta administrare a pieței asigurărilor din România”.

Astfel, în data de 31 octombrie 2016, în cadrul unei ședințe comune la care au participat cele 4 comisii ale Parlamentului:
Comisia economică, industrii și servicii a Senatului, Comisia pentru buget, finanțe-activitate bancară și piață de capital a Senatului, Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, la inițiativa domnului senator Eugen Țapu Nazare, s-a votat, în unanimitate, propunerea de revocare a domnului Mișu Negrițoiu din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară”.

Membrii celor 4 comisii ai Parlamentului, au constatat că reputația domnului Mișu Negrițoiu este iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piața de asigurări din România.

După ședința comisiilor reunite din 31.10.2016, s-a întocmit un raport comun asupra propunerii de revocare a domnului Mișu Negrițoiu din fruntea ASF, care a fost înaintat plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

Domnul Negrițoiu a reușit „performanța” managerială să-i nemulțumească pe toți actorii din piața asigurărilor, aici mă refer la patronate, asigurați și asiguratori. Era iminentă demiterea lui pentru că pur și simplu și-a bătut joc de peste 5,5 milioane de români cu polițe RCA – a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare

D.M.B.
PUBLICITATE