SALVAMONT Neamț este pregătit de intervenții


Cu doua zile inaintea deschiderii sezonului de iarna, Salvamont Neamt este pregatit si se afla la intreaga capacitate de interventie.
Practic de maine si pana in data de 07 ianuarie Bazele Durau si Dochia vor lucra in regim de permanenta in fiecare baza desfasuriandu-si activitatea cate sase salvatori montani. Se vor executa patrulari de prevenire a accidentelor pe toate traseele montane care la aceasta ora sunt deschise traficului turistic. (singurul traseu inchis este Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop-Cabana Dochia).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din data de 27 si pana in data de 07 ianuarie o autospeciala cu un echipaj de patru salvatori va asigura interventia si in zona Bicaz Chei, M-tii Tarcaului -Gosman cat si in imprejurimile municipiului Piatra Neamt

Apeland dispeceratul national ( 0SALVAMONT) apelantul va fi pus in legatura telefonica cu Dispeceratul Salvamont Neamt de unde poate primi informatii despre starea traseelor, grosimea stratului de zapada si prognoza meteo pentru zona montana Neamt .

dsc_0056S-a rezolvat temporar problema autospecialelor de interventie . Prin interventia Dl. Secretar de Stat Dr. Raed Arafat ,acum doua zile, RENAULT Romania ne-a trimis doua automobile Dacia Duster.

O surpriza deosebita ne-a facut-o Toyota Romania si reprezentanta auto Toyota Iasi -Mega Auto care astazi ne-au trimis doua autospeciale dotate pentru interventie in teren foarte dificil un Hilux Invincible si un Landcruiser modificat pentru competitii.

Avem promisiuni ferme din partea conducerii Consiliului Judetean Neamt ca in bugetul anului 2017 vor fi alocate fondurile dsc_0058necesare rezolvarii dotarii cu doua autospeciale de interventie.

In aceste conditii putem din nou sa asiguram siguranta deplina a traficului turistic atat in zona montana inalta cat si pe partiile de schi iar timpii de interventii sa corespunda conditiilor de iarna fara sa puna in pericol succesul unei eventuale operatiuni de salvare .

Multumim Dr. Raed Arafat cat si Departamentului Pentru Situatii de Urgenta pentru deosebita implicare in rezolvarea problemelor care ne- au afectat aproape total capacitatea de interventie . Multumim Toyota Romania si Renault.

Cu acesta ocazie dorim sa va uram Dvs., colaboratorilor din media, Conducerii Consiliului Judetean, Prefecturii Neamt , Departamentului Pentru Situatii de Urgenta cat si tuturor acelora care vor vizita zona montana a Judetului Neamt , Sarbatori Fericite si Linistite ! – notează Salvamont Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE