Razie a poliției la taximetriștii din Piatra-Neamț


La data de 7 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii nemțeni din cadrul structurilor de poliţie rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român Neamț, au acţionat, la nivelul municipiului Piatra Neamț, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de taximetrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acţiunea a vizat atât sancţionarea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii auto, cât şi constatarea defecţiunilor tehnice. Totodată s-a urmărit impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie precum şi sancţionarea celor care deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate 45 de autovehicule, fiind aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 23 privind nerespectarea prevederilor OUG nr.195/2002, iar 5 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor de taximetrie pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere.
Ca măsuri complementare sancțiunilor principale, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
În ziua de 07.11.2016, un echipaj de poliție rutieră a depistat un conducător al unui autoturism în regim de taximetrie, în timp ce acesta efectua un transport public de persoane, fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare ,,Ocupat”, deși în autoturism se afla o clientă. Abaterea a fost înregistrată video, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr.38/2003, cu amendă de 1000 de lei.

D.M.B.
PUBLICITATE