Propunere din partea unui consilier local – DESFIINȚAREA SC. PARKING


Un consilier PNL propune desființarea firmei care administrează parcările în municipiul Piatra-Neamț iar rezultatul ar putea aduce mai multe venituri la bugetul local și chiar ar scădea prețul pe care-l plătesc cetățenii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În municipiul Piatra Neamţ, parcările de reședință sunt administrate de Parking SA, o firmă aflată în subordinea Consiliului Local. Societatea a raportat pentru anul trecut pierderi de 400.143 lei (aproape 35% din cifra de afaceri) iar în 2016, societatea se afla, la mijlocul anului, tot pe pierderi. (Vezi articolul – PARKING SA, o bombă cu ceas! Va plăti cineva pentru dezastrul financiar?)

Într-o postare pe Facebook, consilierul Romel Bîrjoveanu propune scăderea prețului locului de parcare de la 142 lei, la 100 lei – pentru persoanele fizice și de la 342 lei, la 170 lei – pentru persoanele juridice. Astfel, plățile se vor face direct la Taxe și Impozite iar primăria va încasa de aproape 4 ori mai mulți bani. 

Sunteți mulțumiți de activitatea Parking?
Eu nu…
De aceea, vă propun desființarea societății, scăderea prețului locului de parcare de la 142 lei, la 100 lei (plătiți direct la Taxe și Impozite), ceea ce va duce la creșterea veniturilor primăriei Piatra Neamț.
În momentul de față, Parking SA încasează de la populație și societăți comerciale apr. 21 miliarde lei (vechi). Cu toate acestea, în 2015 societatea a fost pe pierdere cu 4 miliarde, iar la jumătatea anului 2016,se află, în continuare, pe pierdere.
Cheltuielile firmei sunt următoarele:
-salarii: 7,84 miliarde
– TVA: 3,60 miliarde
– impozit: 1,3 miliarde
– redevență (aug. 2015-iul.2016): 3,75 miliarde
Această firmă nu-și dovedește eficiența.
Propunerea mea este ca banul cetățeanului să ajungă direct în bugetul primăriei și nu în buzunarele unei societăți pe pierdere.
Astfel, posesorul locului de parcare va plăti mai puțin (100 ron), iar primăria va încasa apr.14 miliarde, față de 3,75 miliarde cât încasează astăzi de la Parking SA.
Aștept părerile, opiniile și sugestiile voastre pentru a veni în fața Consiliului Local cu o formă finală de proiect.

În materialul video, am explicat că primăria se află într-o situație financiară critică. Are credite de plătit (din anii din urma) de mai bine de 50 milioane euro. Asta înseamnă că orice leu contează. Evident că aș fi propus parcare – zero lei, dacă situația economică ar fi permis. Cred că o reducere la 100 lei e binevenită, urmând ca anul viitor sau peste doi ani să reanalizăm dacă se poate reduce cu mai mult prețul pentru locul de parcare. – a mai declarat Romel Bîrjoveanu

D.M.B.
PUBLICITATE