Problema dezinfectanților din spital, motiv de război PNL-PSD


Ieri, 7 mai, Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean și-a exprimat public o „somație” la adresa conducerii Consiliului Județean cu titlul Nemțenii au dreptul să știe dacă au fost sau sunt în pericol la Spitalul Județean Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reacția conducerii CJ Neamț nu a întârziat să apară, iar Emilia Arcan a avut o reacție imediată la „somația” liderului PNL Neamț

Comunicat de presă Emilia Arcan, președinte Consiliul Județean

Conducerea Consiliului Județean cunoaște toate problemele județului!

Emilia Arcan, presedinte CJ NeamtIntrarea în campania electorală îi face pe unii dintre noi să piardă simțul rațiunii și să se lege de orice pentru a face zgomot, pentru a atrage atenția celor din jur, doar-doar s-or face cunoscuți! Așa am constatat că acest week-end nu a fost unul liniștitor pentru un deputat de import, pe care PNL, pentru că este în criză de lideri din Neamț, vrea să îl proțăpească în fruntea județului și îl lasă să spună orice… Căutând să aibă ceva cu care să atragă atenția electoratului, parlamentarul venetic a găsit un subiect cu care face vâlvă: lipsa de reacție a conducerii Consiliului Județean Neamț față de problema dezinfectanților din spitalul din Piatra Neamț! Vă înșelați, domnule care vă erijați în purtător de griji pentru nemțeni, deși am convingerea că nu ați călcat niciodată în această unitate sanitară! Nu aveam nevoie de atenționarea altora, ca să ținem lucrurile sub observație! După publicarea listei cu spitalele cu dezinfectanți – problemă, încă de vineri, 6 mai, o echipă constituită prin dispoziția mea a mers la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a vedea cum stau lucrurile, ce stocuri din alt dezinfectant există și ce e de făcut în primă fază, ca să depășim situația. Am discutat și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică, iar azi, 7 mai, a ajuns o altă echipă de control, formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul sănătății și de la Poliție, așa cum s-a cerut printr-un ordin al ministrului sănătății. S-au prelevat multe probe, care vor fi analizate la un laborator din străinătate. Iar aceste acțiuni nu sunt singurele întreprinse în acest caz, pentru că noi ne-au autosesizat încă de când a fost abordată situația la nivel național, fără să știm dacă vor fi constatate probleme și la Neamț! Nenorocirea e că pe lângă această achiziție, făcută de fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Ioan Lazăr, atât de regretat de unii și pentru care am fost crunt criticată în anumite cercuri controlate de el, au mai fost luate și alte materiale sanitare, de la același producător, de nenumărate ori. Am constatat asta în timpul controlului de audit, efectuat de către reprezentanții Consiliului Județean Neamț. Problema nu e simplă, dar îi asigur pe nemțeni că vom găsi soluții pentru a o depăși și pentru a nu suferi niciun pacient din acest motiv. Dezinfectantul aflat sub semnul întrebării nu va mai fi utilizat, până nu vom avea un răspuns oficial, dacă este eficient sau nu. Va fi achiziționat un altul, care să corespundă tuturor normativelor în vigoare!

Deci măsuri pentru protecția pacienților am demarat, nu era nevoie să vină un om din alt județ să ne atenționeze și să poarte campanie electorală pe acest subiect! Ne descurcăm, pe competențele noastre, așa cum am făcut-o până acum și cum o vom face în continuare!

Emilia ARCAN, președintele Consiliului Județean Neamț”

La rândul lui, președintele PNL Neamț, a răspuns:

Comunicat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

12983405_1227083293968385_3301610535583305928_o„Mă bucur că reacția mea a adus un punct de vedere oficial al CJ privind problema dezinfectanților

Afirmam ieri, într-un alt comunicat de presă, că includerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț printre cele cu probleme în ceea ce privește soluțiile de dezinfecție necesită în primul rând o comunicare transparentă cu cetățenii din partea autorităților nemțene. Acest lucru îl reproșam conducerii Consiliului Județean Neamț: că în situații de criză, datoria autorităților e să comunice cu populația. Mă bucur că acest lucru s-a întâmplat, chiar dacă de abia în urma reacției mele de ieri.

Totodată, pentru că am reușit performanța să fac o autoritate publică să comunice într-o situație de criză, am să trec cu vederea atacul la persoană și jignirile care au venit la pachet din partea conducerii Consiliului Județean Neamț. Există o obișnuință în atacul la persoană în luările de poziție ale celor de la PSD Neamț, iar acest lucru este sesizat de toată lumea. Cred însă că de această dată au căzut în propria plasă. Nerăbdători să-și transmită principalul mesaj, cel de atac la persoană, n-au conștientizat că prin răspunsul pe care mi l-au dat îmi dau și dreptate. Consiliul Județean Neamț n-a avut niciun punct de vedere oficial cu privire la problema dezinfectanților din Spitalul Județean Neamț, deși spitalul este în subordinea acestei instituții, până când nu a răspuns la comunicatul meu de presă prin care sesizam lipsa reacției.

Închei prin a sublinia încă o dată crezul Partidului Național Liberal Neamț cu privire la campania electorală ce se află în curs: dezbatere și prezentare de idei și proiecte, nu jigniri și atacuri la personă gratuite. Cu toate că adversarii noștri nu se pot debarasa de vechile obiceiuri, lucru demonstrat și cu această ocazie, noi ne vom respecta promisiunea de a face o campanie electorală diferită și decentă.

Mugur Cozmanciuc
Președinte PNL Neamț
Candidat din partea PNL la președinția Consiliului Județean Neamț”

PUBLICITATE