Principalele proiectele aprobate de Consiliul Local în ședința din 26 mai


Ieri, 31 mai, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dragoș Chitic a ținut să prezinte o parte din proiectele aprobate de Consiliul Local în ședința din 26 mai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

????????????????????????????????????

1. Aprobarea repartizării de locuințe

Până acum, toți solicitanții eligibili ANL au primit locuință.
S-a realizat a doua sesiune de reactualizare a dosarelor din acest an iar în urma acesteia 80 de solicitanți au fost declarați eligibili, pentru 12 au fost deja repartizate locuințele libere, restul de 68 vor primi o locuință în perioada iunie-august când se va derula o nouă sesiune.

„12 specialiști din sănătate și educație au fost eligibili și au primit locuințe în blocul din strada Clement Pompiliu, mai sunt încă 4 libere pentru care vom organiza o nouă sesiune pentru depunerea dosarelor.
De menționat faptul că prin HG 251/06.04.2016 au apărut unele modificări în privința criteriilor și calculării punctajelor pentru solicitanții ANL. De departe cea mai importantă este prevederea legislativă care practic prelungește cu până la 3 ani (până la 38 ani) posibilitatea repartizării unei locuințe ANL.
Concret, art. 1 din criteriile de acordare prevede:
Titularul cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii și să poată primi repartiția pentru locuință în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.”
, a declarat Dragoș Chitic.

2. A fost aprobat înființarea unui Centru de permanență în cartierul 1 Mai

Este cel de-al șaselea centru, va deservi aproximativ 20.000 de locuitori din cartierele 1 Mai, Gara Veche, Vânători și zona de sud-est a cartierului Mărăței. Urmează o procedură de licitație prin care primăria așteaptă oferte de spații care să îndeplinească condițiile impuse (55 lei/mp cu TVA).

3. Strada Izvoare urmează să fie modernizată prin fonduri europene în cadrul POR 2014-2020

Cei 2,75 km ai străzii Izvoare din zona administrativ-teritorială a municipiului Piatra-Neamț, de la pasajul denivelat 1 Mai până la cartierul Speranța, vor fi prinși în proiectul „Reabilitare și modernizare axa transport P. Neamt- Izvoare- Mărgineni – Faurei”, pentru care, fiind un drum judetean DJ 157, aplicantul eligibil este doar Consiliul Județean.

4. Noi parcări de reședință

Au fost realizate 39 parcări de reședință noi și în continuare se amenajează locuri de parcare. A fost aprobată, de asemenea, desființarea a 9 parcări de reședință, răspunzând unei solicitari a populației de a desființa parcările care obturau vizibilitatea.

5. A fost aprobată rezilierea contractului cu F.C. CEAHLĂUL pentru neîndeplinirea de către partea care administra stadionul a obligatiilor contractuale

Comisia de monitorizare a întocmit un raport. FC Ceahlăul a fost notificată și putem face predarea–primirea imediat, dacă sunt de acord sau, conform contractului unilateral, în termen de 30 zile. După preluare vom încheia contracte de utilități, vom chema la consultări oamenii de sport din oraș și oameni de afaceri, pentru a lua împreună o decizie. ”Sper ca din toamnă să putem vorbi de un nou început, iar în 2019, când clubul va împlini 100 de ani de la înființare să putem vorbi din nou de performanțe remarcabile sau de o echipa într-o ligă superioară.”, a mai spus Dragoș Chitic.

PUBLICITATE