Polițiștii din Neamț, percheziții în alte județe la persoane bănuite de evaziune fiscală


În ziua de 17 ianuarie a.c., poliţişti de la Serviciul de Investigare Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamț au efectuat 6 perchiziţii domiciliare pe raza județelor Vaslui și Tulcea, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală, precum şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, documente contabile şi suporţi de stocare a datelor.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2015, doi bărbați de 31 și 48 de ani, administratorii de fapt a două societăţi comerciale, au conceput un mecanism evazionist, prin folosirea unei societăți în circuite comerciale fictive.

La comiterea infracţiunii de evaziune fiscală ar mai fi participat alți doi bărbați, de 40 și 53 de ani din Galați și Iași, care au avut rolul de administratori şi asociaţi ai societății folosite în mecanismul evazionist şi prin intermediul cărora s-au realizat tranzacţiile bancare cu beneficiarii finali. În urma acestor operațiuni ilegale bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 792.656 lei.

Totodată polițiștii nemțeni au identificat unul dintre beneficiarii finali un bărbat de 28 de ani, administrator al unei societăți economice din Tulcea, care a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale în cuantum de 302.378 lei, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat.

Ieri, 17.01.2017, patru, dintre acești bărbați, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, procurorul de caz dispunând faţă de aceștia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

D.M.B.
PUBLICITATE