Poliția Neamț: nemțenii s-au bucurat de un week-end liniștit de 1 Decembrie

În acest week-end prelungit, polițiștii au intervenit pentru soluționarea a 230 de sesizării înregistrate prin 112, cu 17 mai puține decât anul trecut, aceeași perioadă. O scădere considerabilă a fost înregistrată anul acesta în cazul accidentelor rutiere soldate cu victime omenești. Dacă în minivacanța de 1 Decembrie 2014 s-au produs pe drumurile nemțene șapte accidente rutiere în urma cărora au rezultat 8 persoane rănite, în acest week-end a avut loc doar un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii nemțeni au fost prezenți în trafic și în zonele aglomerate, pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică având în vedere manifestările organizate cu ocazia Zilei naționale.
În urma activităților desfășurate în această perioadă, polițiștii au constatat 39 de infracțiuni, majoritate judiciare și au aplicat 661 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 122000 lei. Din totalul sancțiunilor, 495 au fost aplicate la OUG 195/2002 Rep., fiind sancționați încă trei conducători auto pentru echiparea necorespunzătoare a autovehiculului pe timp de iarnă iar un administrator de drum a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligație de întreținerea drumului public pe timp de iarnă.

Totodată, polițiștii roznoveni au acționat pentru prevenirea furturilor din locuințe, autovehicule, sau din buzunare, fiind prezenți atât în trafic cât și în zona magazinelor din orașul Roznov. Au fost înmânate pliante cu recomandări preventive și cetățenii au fost conștientizați asupra riscurilor la care se expun atunci când sunt neglijenți sau nu iau măsuri suplimentare de protecție.

PUBLICITATE