Poliția Locală Piatra-Neamț a pornit „vânătoarea” de cerșetori


Având în vedere creșterea numărului de persoane care apelează la mila trecătorilor, cât și a celor care comit fapte antisociale, pentru prevenirea și combaterea acestora și menținerea unui climat civic de ordine și liniște publică pe raza municipiului, Poliția Locală Piatra-Neamț a organizat și executat o acțiune în data de 28.07.2016, între orele 07.00-22.00, ocazie cu care s-au desfășurat urmatoarele activități:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– persoane legitimate = 56;
– sanctiuni contraventionale aplicate = 26, in valoare de 2.100 lei, din care la:
– Legea 61/1991 R, privind incalcarea normelor de convietuire sociala = 18, in valoare de 1.350 lei, pentru:
– cersetorie = 16;
– neluarea masurilor de supraveghere a minorilor de catre parinti = 2;
– OUG 97/2005, privind actele de identitate = 5, in valoare de 200 lei;
– HCL 7/2010, privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica in municipiu = 2, in valoare de 300 lei;
– altele = 1, in valoare de 250 lei.
– minori depistati = 4.

Au fost depistati minorii L.V., de 9 ani, L.N., de 10 ani, respectiv T.M. ,de 13 ani si T.R., de 8 ani, toti din satul Borseni, com. Razboieni, jud. Neamt, care apelau la mila trecatorilor, in zona bisericii de la gara, fiind neglijati si nesupravegheati de catre parinti, fapt pentru care minorii au fost condusi si predati la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului  (DGASPC) Neamt in vederea luarii masurilor ce se impun.
Parintii acestora L.T, de 42 ani, respectiv T.N, de 46 ani, ambii cu domiciliul in satul Borseni, com. Razboieni, jud. Neamt, au fost sanctionati contraventional pentru neluarea masururilor de supraveghere a minorilor in varsta de pana la 16 ani pentru a-i impiedica de la fapte de vagabondaj si cersetorie.

Numarul actiunilor ce se vor organiza si executa va fi in crestere, avand in vedere si afluxul mare de persoane ce se vor afla pe raza municipiului P.Neamt in perioada urmatoare.

Totodata, pentru ca aceste actiuni sa aiba efectul scontat, este necesara o implicare si din partea altor institutii, atat in ceea ce priveste minorii, neglijati de catre parinti, care savarsesc fapte antisociale, cat si cu privire la alte categorii de persoane aflate in nevoie.

PUBLICITATE