Perle la BACALAUREAT 2015

Primele perle aparute la examenul de bacalaureat de anul acesta:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Politic, Ponta şi-a luat viaţa cu operaţia în Turcia”

„Harap Alb este cel mai șmecher fiu al împăratului.”

„Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună că Ioan Slavici era oltean”.

„«Care-i» e cu cratimă ca să nu se confunde cu oraşul Carei, de unde am şi eu o rudă care se scrie cu litera mare”.

Sinonim pentru deștepți: ”neproști, netâmpiți”

„După cum spune și titlul, Otilia avea o problemă pe care nu putea sa o dezlege și nimeni nu putea să-i dea un răspuns la ea.”

„Aglae era cea mai rea babă din tot universul. Și își urmarea doar interesul.”

„Cum nu poți să le ai pe toate, Felix se face doar doctor și Otilia nu-l bagă în seamă pentru că era un amărât.”

„După descrierea autorului Otilia arăta bine, dar era fițoasă.”

„Otilia reușea să-i vrăjeasca pe toți cu farmecele ei, pentru că arăta super bine.”

Sinonim pentru pomenește: ”dă de pomană”

„Aici e subiectul greșit, că scriitorii nu au roluri. Scriitorii SCRIU rolurile și le dau la actori. Cei mai proști scriitori fac telenovele cum sunt Suleyman și altele, am uitat”

Un enunț cu o locuțiune care conține substantivul „viață”: „Viață, viață, nașpa viață/ Când te scoli de dimineață. Așa îmi venea mie să cânt înainte să vin încoa.”

„Viața e de 2 parale. Viața ar fi magică fără Bac”

„Fără scriitori viața noastră ar fi mai pustie. Când citim ce scriu ei oamenii mai uită de griji”

„Eu n-am niciun prieten scriitor, deci în viața mea scriitorii n-au niciun rol.”

„Relația dintre personajele „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este tristă pentru că bărbatul pleca la luptă și trebuia să trăiască o ultimă partidă de amor.”

„Arghezi…cine să-l înţeleagă pe omul asta? Sunt sigur că viaţa lui era tristă pentru ca nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste”.

„Eu şi tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineaţa de la club, eu îi spun că distracţia maximă începe după miezul nopţii, dar nu mă ascultă, aşa că în loc să comunicăm, ne certăm”.

„Trebuie să vezi întâi filmul, înainte să citeşti o carte, ca e un fel de rezumat mai uşor de citit. Dacă nu s-a făcut film dupa carte, nici n-ar trebui să se dea la examen”.

„Mama mea a citit „Pasărea spin” după ce a vazut filmul la televizor pe vremea lui Ceauşescu. Sunt două cărţi fără poze decât pe copertă, dar uite că i-au placut”.

„Otilia era un bun psiholog, în sensul că i-a citit gândurile lui Felix. O apreciez pentru că şi-a sacrificat iubirea, pentru a nu-i sta în calea carierei. Şi eu am făcut la fel, când am aflat că iubitul meu vrea să lucreze în Olanda”

 

surse: http://stirileprotv.ro/bacalaureat/bacalaureat-2015-perle-otilia-arata-bine-dar-era-fitoasa-harap-alb-este-cel-mai-smecher-fiu-al-imparatului.html

http://www.dcnews.ro/bacalaureat-2015-perle-la-romana-cum-a-ajuns-victor-ponta-subiect-de-amuzament_479045.html

http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/perle-bacalaureat-2015-politic-ponata-si-a-luat-viata-fara-facebook-otilia-era-introvertita-1_559257afcfbe376e35b6b9b9/index.html

http://www.romaniatv.net/bacalaureat-2015-perle-romana-scris-elevii-socheaza-otilia-usuratica-moromete-genul-de-barbat_229485.html

http://www.realitatea.net/bac-2015-cele-mai-amuzante-perle-care-i-e-cu-cratima-ca-sa-nu-se-confunde-cu-orasul-carei_1733512.html

 

PUBLICITATE