Percheziții la Spitalul de psihiatrie Roman. Cercetări pentru „grup infracțional organizat”


Conform surselor oficiale, ieri, 28 iulie, la Spitalul de psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman au fost desfășurate percheziții de către polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, sprijiniți de lucrătorii SAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost ridicate mai multe înscrisuri privind circa 30 de pacienți, respeciv înscrisuri ce privesc tratamentul administrat și serviciile medicale primite de acești pacienți, cât și suma de 105.000 lei și 400 de euro, având ca sursă posibilă drepturile de pensie ori alte venituri ale pacienților. Banii au fost găsiți într-un compartiment al spitalului, fără a exista o justificare legală a acestora.

În continuare, cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii unor infracțiuni de serviciu și înșelăciune. Cercetarea va fi în coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Sunt vizate mai multe cadre medicale dar nu s-au dispus măsuri preventive, deocamdată fiind administrate probe pentru stabilirea participării cât și a responsabilității fiecărei persoane implicate. Cel mai probabil va începe urmărirea penală în rem pentru delapidare, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și înșelăciune.

PUBLICITATE