Percheziții de amploare la hoții din Piatra Neamț. Printre bunuri, se aflau și 2 pistoale


Polițiștii nemțeni au descoperit pistoale deținute ilegal și bunuri susceptibile a proveni din furturi din locuințe, în urma a 6 perchiziții efectuate ieri, în municipiului Piatra Neamț și în comuna Girov. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În dimineața zilei de 3 martie a.c., efective din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au descins la trei locații aparținând unui bărbat, de 35 de ani, din Piatra Neamț, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt și la alte trei locuințe aparținând unor bărbați cu vârste de 23 și 27 de ani, din Piatra Neamț și Girov, bănuiți că ar fi cumpărat bunuri provenite din infracțiuni.

Citește și Cultură profesionistă de cannabis găsită într-un bloc din Piatra Neamț

Cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra Neamț, vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de săvârșirea a mai multor infracțiuni de furt în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, cât și stabilirea participației la săvârșirea infracțiunilor a celorlalte persoane implicate.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 100.000 lei, fiind recuperat parțial.

În urma activităților desfășurate au fost identificate bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor: aparatură electrocasnică, scule electrice, telefoane, tablete, laptop-uri, sume de bani, toate fiind ridicate în vederea finalizării cercetărilor.

Dintr-o locație au fost ridicate și 2 pistoale cu gaz și bile, urmând a se stabili proveniența și legalitatea deținerii acestora.

La sediul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost conduse cinci persoane pentru audieri, în vederea finalizării cercetărilor. Un bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamț a fost reținut 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, în baza mandatelor emise de Judecătoria Piatra Neamț. În desfășurarea perchizițiilor au fost angrenați 20 de polițiști de investigații criminale și ordine publică din cadrul Poliției mun. Piatra Neamț și 12 lucrători SAS-IPJ Neamț.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Compartimentului de Operațiuni Speciale Neamț și Biroului de Analiză a Informațiilor Neamț.

PUBLICITATE