Pentru prima dată în Piatra Neamț, se va monta o trecere de pietoni supraînălțată.


14212755_1133991843306066_4709267757220846766_nPentru prima dată în Piatra Neamț, se va monta, experimental, o trecere de pietoni supraînalțată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul ultimei întâlniri a Comisiei Rutiere s-a propus montarea unei astfel de treceri de pietoni, care va spori siguranța persoanelor ce vor traversa prin acea zonă.

Amenajarea se va face pe Str. Dărmănești, în fața Școlii Nr. 8, (alimentara Carpați) o zonă destul de circulată atât de autoturisme cât și de copiii care merg la şcoală.

Multe treceri de pietoni din oraş au nevoie de o protecție sporită, în mod special pentru elevii care traversează spre şcoală, de aceea experimentăm acest tip supraînălțat de trecere.

Școala Nr. 8
Școala Nr. 8

Ca și detalii tehnice, va avea o lățime de 4 metri și o rampă de urcare de 1,4 metri. Înălțarea va fi la nivelul bordurii, pentru a permite în acest fel și o traversare optimă a persoanelor cu handicap locomotor.

Vorbim despre un proiect experimental, vor fi făcute analize de trafic, precum și de comportare a autoturismelor ce vor „urca” pe trecere. În funcție de problemele întâlnite, proiectul poate suporta îmbunătățiri apoi se va extinde în alte zone din oraș. – a declarat consilierul local Romel Bîrjoveanu, membru în Comisia Rutieră a municipiului Piatra-Neamț, pe pagina sa de Facebook.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE