PENIBIL! Un ziarist îşi doreşte suspendarea primarului Dragoş Chitic


Se spune că penibilul face casă bună cu frustrarea. Asta înţelegem din articol scris cu mânie proletară de un aşa-zis ziarist din Neamţ. 14937393_1321099574577624_3543442267566595458_nEste vorba de Vinca Daniel, persoana care scrie pe blogul Vestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este aceeaşi persoană care la alegerile locale şi-a îndreptat tirul către actualul primar al oraşului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, aducând mai multe acuze nefondate la adresa edilului dar și a echipei de consilieri.

La nici 24 de ore după alegerile parlamentare, acesta şi-a reluat atacurile. Fără să apară nicio informaţie în spaţiul public, celebrul ziarist vine, din senin, cu un scenariu demn de filmele SF: REFERENDUM PENTRU SUSPENDAREA PRIMARULUI DRAGOŞ CHITIC!

Pe lângă penibilul subiectului remarcat de mai toată lumea, Vinca Daniel vine cu temeiuri legale, cu cifre din statistici, articole din Legea referendumului, toate acestea având ca fundament rezultatul unor alegeri parlamentare. Este uluitor pentru un individ cu doar 12 clase, să aibă atâtea cunoștințe sociologice, statistice, juridice etc.

Aşadar, pentru fostul consilier local PPDD şi mai apoi UNPR – Vinca Daniel, dacă obţii un mandat de primar la alegerile locale iar mai apoi partidul tău obţine un scor mai mic la alte alegeri, ar trebui să fii suspendat. Logica individului nu ne miră. Reacţiile cetăţenilor la textul scris de ziaristul Vinca spun totul:

„hai că o daţi de gard! Oraşul a votat OMUL!”

„ce treabă are omul Dragoş Chitic care poate avea ceva…cu sistemul…???”

„ce legătură are primarul, GOSPODARUL unui oraş ales direct de cetăţeni cu scorul mic al unui partid la parlamentare? E de noaptea minţii…”

„dacă se face referendum Chitic obţine 80% din voturi”

„La referendum tot Chitic va iesi cu un procent mult mai mare decat la alegeri”

Acestea sunt doar câteva din comentariile care demonstrează cât se poate de clar că alegerile locale nu se pot confunda cu alegerile generale. La alegerile locale se merge pe imaginea şi încrederea candidatului la primărie şi a echipei de consilieri (în cazul PNL Piatra Neamţ sunt câştigătoare, atât primarul cât şi echipa de consilieri), pe când la parlamentare, pe un mesaj central, în jurul partidului şi al propunerii de premier.

Având în vedere scorul mic obţinut de PNL în aproape toată ţara, este clar că organizaţiile locale nu au putut influenţa/schimba cu mult trendul naţional, decât în cazul comunităţilor mici, unde activul de partid este foarte numeros şi bine organizat. (vezi – Gura Humorului, unde PNL a luat 69% la alegerile locale iar acum 33%, iar exemplele pot continua)

Concluzionând, observăm aceeaşi frustrare din partea unicului ziarist care încă de la locale are o temă clară în minte, atacarea primarului, a echipei de consilieri şi a actului administrativ pe principiul: daca se face, de ce se face, dacă nu se face, de ce nu se face.

Nota Bene: unele voci care au avut ieşiri publice, spuneau despre un anume ziarist care ataca orice instituţie/persoană/activitate care nu doreşte să facă contract cu aceasta. Atacurile la un candidat independent la parlamentare sunt mărturie. La fel, atacul media asupra unei investiţii în Piatra Neamţ (noul Mall) precum şi al altei înstituţii (Consiliul Județean) care nu-l mai invita la conferinţele de presa (dar care acum îl invită şi atacul a încetat).

Toate astea fac o diferenţă majoră între ceea ce se cheamă presă şi atacuri personale, frustrări, neîmpliniri ş.a.m.d…toate pornite din condeiul unui personaj care se autointitulează ZIARIST.

Pe bune??

S.N.
foto: Facebook
PUBLICITATE